What's on
Paradiso

Claw Boys Claw + The Miseries

Claw Boys Claw + The Miseries

Thursday 14 July 2016

Thursday 14 July 2016

Naprogramma: Fuz

Maloe Melo verkeert in zwaar weer en moet investeren om voortbestaan te kunnen garanderen. Paradiso en Claw Boys Claw gaan het legendarische Amsterdamse bluescafé hierbij helpen met een benefietavond. Op donderdag 14 juli treden Claw Boys Claw, The Miseries en Fuz op in Paradiso. De opbrengst van de kaart- en barverkoop gaat in zijn geheel naar Maloe Melo.
 
In 1984 opende het café haar deuren aan de Lijnbaansgracht. Het is door de jaren heen een ontmoetingsplek geworden voor muziekliefhebbers en artiesten van alle pluimages. Grote bluesartiesten als Lester Butler, Jeff Healy en The Paladins, maar ook The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Herman Brood en recenter nog Tim Knol en Douwe Bob; allemaal dronken ze er met plezier een biertje of speelden een (onaangekondigd) optreden. Volgens Paradiso is Maloe Melo een muzikaal monument dat in stand gehouden moet worden en hoopt dan ook op een grote opkomst, zodat de opbrengst van de benefietavond meer is dan een flinke steun in de rug voor het muziekcafé.
 
Claw Boys Claw, The Miseries en Fuz
Op 14 juli is het hoofdprogramma in Paradiso de Amsterdamse band Claw Boys Claw. Samen met gitarist John Cameron vormt Peter Te Bos al sinds 1983 de harde kern en maken ze garagerock à la The Gun Club en The Stooges. Het voortbestaan van Maloe Melo gaat Cameron aan het hart: “Maloe Melo biedt al 30 jaar een podium aan bandjes die ongehinderd door trends of de drang zoveel mogelijk geld te verdienen maar één reden hebben om op te treden: omdat ze muziek willen maken. Om te voorkomen dat het dicht moet vanwege geluidsoverlast bij de nieuwe buren hebben ze geld nodig om de isolatie te verbeteren. Wij willen daar graag bij helpen.”

Naast Claw Boys Claw staan nog twee garagerockbands op het programma: Tim Knol met zijn band The Miseries en de talentvolle Amsterdamse dames van Fuz. Tussen alle live-muziek door draait dj Ir. Vendermeulen rhythm & blues en rock 'n roll platen.

Afterparty
Na afloop van de benefietavond in Paradiso kun je vrolijk doorgaan in het legendarische bluescafé zelf. Bij Maloe Melo draaien Ir. Vendermeulen & Pallino tot in de kleine uurtjes en blaast Jus op zijn trompet. De afterparty begint om 00.00 uur en is gratis toegankelijk.

Paradiso Programme

What's on