What's on
A616506f Camera Obscura Press Shot 2024 2 1

Camera Obscura

dinsdag 1 oktober

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Including day membership

Schotse indiesupergroep Camera Obscura keert na een stilte van maar liefst elf jaar weer terug met een gloednieuw album, 'Look to the East, Look to the West'. Opgenomen in dezelfde kamer als het iconische 'Bohemian Rhapsody' van Queen, gaat Camera Obscura met hun nieuwe album weer helemaal back to the basics, waarbij orkestrale elementen nu ruimte maken voor elektronica en een dieper countrypalet. De vertrouwde stem van Campbell loodst je er doorheen, met teksten over onderwerpen als liefde, verlies en het vergaan van tijd. In 1996 vormde de band in Glasgow, waarna ze debuteerden in 2001 met 'Biggest Bluest Hi-Fi', gevolgd door vier albums. Het was echter pas met het album 'Let's Get Out of This Country' dat de zoden aan de dijk werden gezet en de doorbraak van de band betekende, mede dankzij de support van de Britse dj John Peel. 

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Camera Obscura
Camera Obscura

Camera Obscura

Liberty Print

Accept the preferences cookies to view the video.

Camera Obscura op Spotify

Gratis met Indiestadpas 2024

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2024. Aanmelden gaat via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on