What's on
Broeder Dieleman Sven van Rijswijk

broeder Dieleman

broeder Dieleman

Sunday 14 October 2018

Sunday 14 October 2018

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 15:30, Main programme: 16:00

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man uit Middelburg. De singer-songwriter maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Het oeuvre van broeder Dieleman bestaat ondertussen uit drie albums, een EP, meerdere soundtracks en projecten en een split 7" met de Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamenlijke tour.

Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht volledig nieuw album, 'Komma'. Het is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • broeder Dieleman
Hqdefault 180604 171800

Adriana

Accept the preferences cookies to view the video.
Hqdefault 180604 171800 1

Zilverspa

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on