What's on
Bolis Pupul persfoto cropped2

Bolis Pupul - ADE

donderdag 17 oktober

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 21:30, Main programme: 22:00

Ticket € 17,00

For members

Excluding € 4,00 monthly membership

Excluding € 4,00 monthly membership

Bolis Pupul is het pseudoniem van de Vlaamse producer en multi-instrumentalist Boris Zeebroek, opgegroeid in Gent als kind van een Belgische vader en moeder uit Hongkong. Hij bracht in 2016 zijn eerste EP uit via DEEWEE, het fijnproeverslabel van de Gentse broers Dewaele (Soulwax / 2manydjs). Het waren diezelfde broers die hem koppelde aan zangeres Charlotte Adigéry, waarmee hij in 2022 het gezamelijke succesalbum 'Topical Dancer' uitbracht en internationaal doorbrak. 

Het unieke geluid van Bolis Pupul als producer en muzikant is uit duizenden herkenbaar: met een aantal klassieke analoge synthesizers creëert hij een gebalanceerd maar dansbaar geluid, wat soms ingetogen en soms uitbundig klinkt. In zijn muziek herken je invloeden van Belgian New Beat en synthpop uit de jaren '80, Detroit techno, Chicago house en hedendaagse experimentele elektronische muziek.

Letter To Yu
Dit jaar staat voor Bolis Pupul in het teken van de release van zijn solodebuutalbum 'Letter To Yu'. Waarop hij op 'Topical Dancer' met Charlotte Adigéry thema's als xenofobie en misogynie verkende, richt Pupul zich met zijn solowerk op een meer persoonlijke reis. Het album is een ode aan zijn in 2008 overleden moeder en Hongkong. De plaat wisselt tussen energieke clubnummers en rustigere, reflectieve momenten en bevat gesampelde geluiden opgenomen in de straten van Hongkong. Ook zijn zowel zijn moeder als zijn zus Sarah op het album te horen.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Bolis Pupul
Bolis Pupul

Bolis Pupul

Kowloon

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on