What's on
Paradiso

BOEMKLATSCH met BIRDY NAM NAM

BOEMKLATSCH met BIRDY NAM NAM

vrijdag 16 april 2010

vrijdag 16 april 2010

Vier man sterk en een draaitafel die echt als instrument wordt gebruikt. De Franse DJ-crew Birdy Nam Nam bestaat uit Crazy-B, DJ Pone, DJ Need en Little Mike. Los van elkaar zoemden hun namen al enige tijd rond, maar onder de naam Birdy Nam Nam verwierf het viertal met zijn vette elektro een stevige reputatie. Het zijn kunstenaars op de draaitafel, wat hoorbaar is op het laatste album ‘Manual For Succesful Rioting’ uit 2009, maar wat zeker live ook goed uit de verf komt. Birdy Nam Nam won onder meer de DMC Technics World Team Championships in 2002. Dirty elektro, dikke bootybeats, baile funk en nog veel meer, dat is wat je kunt verwachten van de Boemklatsch-crew, die vanaf 2001 zelf feesten organiseert, met hun DJ-sets dansen tot een feest maakt, produceert en sinds enige tijd ook een eigen platenlabel heeft. Oorspronkelijk overheerste hiphop de klank van Boemklatsch, maar door de tijd evolueerde het collectief tot een crew met een dikke mix van elektro, dubsteb, rave en allerlei andere dansbare dingen. Mike Mago, $jammie the Money, Illvester, MC Atactic en VJ-duo Ramkraak staan op 6 maart ook op 5 Days Off.

Releaseparty ‘Spontaneous Combustion’. Na twee succesvolle mixtapes een overvol tourschema langs alle poppodia, en festivals die er toe doen vind Boemklatsch het tijd worden om de wereld te laten horen dat ze behalve een “dak-er-af-garantie” collectief ook nog eens muziek kunnen maken. 17 april verschijnt het eerste volledige studioalbum “Spontaneous Combustion”. Op het album staan dertien nummers van de hand van het collectief met aansprekende gastvocalen van onder andere Princess Superstar (USA), Aloe Blacc (USA), Stars & Sons leadzanger Mike Lord (UK), Gene Serene (UK), De Jeugd Van Tegenwoordig en mc Spoek Mathamo (ZA). Het album komt in eerste instantie in een limited versie uit. Deze bestaat uit een luxe hoesje met een verassing en een extra bonus-cd met een mix van (on)uitgebracht materiaal en remixes van Boemklatsch en tracks van het label van Boemklatsch ‘BMKLTSCH RCRDS’. Het album zal deze avond voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Grote Zaal: Birdy Nam Nam, Boemklatsch, Dem Slackers, Eric Valentine. Kleine Zaal: Pretty Young Trouble, Skip & Die, Ed Orable, Playdoe, Guerilla Speakerz, Bobby 6 killer.

Paradiso Programme

What's on