What's on
Big Thief website

Big Thief + Ithaca

Big Thief + Ithaca

Friday 6 March 2020

Friday 6 March 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 18:30, Main programme: 20:30

Van elk verkocht ticket wordt € 1,- aan een goed doel geschonken. Zie voor meer informatie daarover onderaan deze pagina.

Big Thief deelt intieme verhalen op zorgvuldig gecomponeerde folkrock. De vierkoppige band uit New York debuteerde in 2016 met een overdonderende plaat en keerde in 2019 terug met derde langspeler 'U.F.O.F.' om nog meer indruk te maken. Frontvrouw Adrienne Lenker is een behendig verteller, en met haar zachtzoete stemgeluid weet ze altijd te bekoren. Maar schijn bedriegt: zo soepel als de woorden uit haar mond vloeien, zo hard zijn de verhalen die ze samen vormen. Beklemmend soms, ja, maar juist op die momenten is de band er om de luisteraar op te vangen met rauw, melodisch gitaarspel en stevige drums. Big Thief heeft na het uitkomen van 'U.F.O.F.' overigens niet stilgezeten; de band kondigde met de nieuwste single 'Not' ook nog een tweede album voor 2019 aan. 'Two Hands' verscheen in oktober en dingt net als 'U.F.O.F.' mee naar hoge noteringen in de eindejaarslijstjes.

Pitchfork over 'U.F.O.F.'
"The third album from the Brooklyn quartet is an intimate and surreal experience, a true masterpiece of folk music from a band working together at the highest level."

De Volkskrant over 'Two Hands'
"Pure schoonheid in zinderende liedjes"

Support: Ithaca

Line-up

Main Hall

  • Big Thief
  • Ithaca
Hqdefault 190813 104609

Not

Hqdefault 190619 232413

UFOF

Hqdefault 200116 113237

Ithaca

Impulse Crush

Big Thief werkt samen met PLUS1.org,  zodat van elk verkocht ticket € 1,- aan een goed doel wordt geschonken. Het geld gaat naar HANGARMUSIK, een organisatie die zich door middel van muzieklessen en het aanbieden van accommodatie inzet voor vluchtelingenkinderen in nood. Ga voor meer informatie naar de website.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on