What's on
Ady Suleiman press

Ady Suleiman

Ady Suleiman

Thursday 26 April 2018

Thursday 26 April 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Doors: 19:00, Main programme: 20:00

  • Program is half seated, half standing

Dit concert is uitverkocht

De half-Britse, half-Tanzaniaanse pop/r&b singer-songwriter Ady Suleiman werd geboren en getogen Grantham, Engeland. Met zijn vader als DJ groeide Ady op met een hele uitgebreide platencollectie en werd hij al vroeg beïnvloed door Jimi Hendrix en later door r&b, jazz, hiphop, reggae en soul. DJ Dean Jackson (BBC Radio) ontdekte Suleiman al vroeg en zorgde voor lokale bekendheid, pas toen de jonge singer-songwriter de ‘Breakthrough Act of the Year’ bij de Worldwide Awards (DJ Gilles Peterson) won werd zijn naam echt op de kaart gezet. Al snel volgde voorprogramma’s voor artiesten als Michael Kiwanuka, Laura Mvula en Lianne La Havas.

Sony tekende Suleiman en bracht verschillende EP's en singles uit. Dit was echter van korte duur. Tijdens het toeren leed de artiest aan angst en depressie, waarvoor hij in behandeling ging. Zijn openhartigheid over zijn psychische problemen in zijn teksten, en zijn bereidheid om erover te praten in interviews, leidden ertoe dat hij werd gevraagd als ambassadeur voor de organisatie CALM (Campaign Against Living Miserably). In 2018 bracht hij zelf zijn debuutalbum ‘Memories’ uit, dat volledig zelf geschreven en gecoproduceerd was met Eric Appapolay en Grades.

View event on Facebook

Line-up

Zonzij

  • Ady Suleiman
Ady Suleiman Youtube Image 1

Neede Somebody To Love

Ady Suleiman Youtube Image 2

Longing For Your Love

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on