What's on
7layers footer

7 Layers Festival

7 Layers Festival

Sunday 1 October 2017

Sunday 1 October 2017

In Paradiso - Main Hall

Doors: 16:00, Main programme: 16:30

 • Limited tickets per person

Alle kaarten zijn uitverkocht.

Meer informatie over de zaterdag vind je hier.

Het tijdschema is bekend. Klik hier voor het volledige overzicht

De bevestigingen voor de zondag vind je hieronder.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

 • Justin Nozuka
 • Lisa Hannigan
 • Alex Vargas
 • Lucy Rose
 • Jordan Mackampa
 • Luke Sital-Singh
 • Alice Phoebe Lou
 • Dean Lewis
 • Saint Sister
 • I am Oak
 • Ciaran Lavery
 • Lisa Mitchell
 • Dustin Tebbutt
 • Tamino
 • L.A. Salami
 • George Ogilvie
 • Blanco White
 • Adna
 • John Smith
 • Freya Ridings

Adna is een mysterieuze muzikant uit Zweden. Haar nummers zijn moeilijk te omschrijven: zowel bombastisch als subtiel, melancholisch en breekbaar. Die contrasten volgen elkaar met uiterste precisie op in de nummers van de zangeres die tegenwoordig in Berlijn woont. Haar elektronische nummers doen denken aan Florence + The Machine of Austra. 'Run, Lucifer’ uit 2015 is het tweede album dat Adna uitbracht, en bracht haar naar podia door heel Europa. Dit jaar komt ‘Closure’ uit, een plaat die nóg persoonlijker is dan vorig werk, en een nog dieper inkijkje in Adna’s magische en donkere brein geeft.

Adna

Adna - Night

Alex Vargas’ stem wordt omschreven als één van de meest indrukwekkende white soul-stemmen sinds Michael Hutchence, Steve Winwood en Robert Palmer. Dit liet de Deen voor het eerst horen toen hij als voorprogramma van Dotan in de Ziggo Dome menig bezoeker verraste. Met zijn debuut-EP 'Giving Up The Ghost' en single 'Shackled Up' gooide Vargas hoge ogen. Dit gebeurde eveneens bij zijn uitverkochte shows in onder meer Paradiso, Bitterzoet en tijdens 7 Layers Festival.
Hoewel hij doorgaans alleen nog maar shows met volledige band en een elektronisch tintje speelt, komt Alex Vargas speciaal voor het 7 Layers-publiek, dat hem vanaf het prille begin omarmde, naar 7 Layers Festival met een exclusief akoestisch solo-concert op zondag 1 oktober.

Persfoto Alex Vargas

De singer-songwriter Alice Phoebe Lou is nog maar begin twintig, maar is al de halve wereld overgereisd. Ze groeide op in Zuid-Afrika en kwam via Parijs en Amsterdam in Berlijn terecht. Daar ging Alice muziek maken en besloot ze met haar eerste EP 'Momentum' wederom de wereld rond te trekken. Ze speelde haar folkliedjes op straat, in barretjes en kleine zaaltjes van Palestina tot New York. In 2016 kwam het door haarzelf gefinancierde debuutalbum 'Orbit' uit, met daarop negen door jazz beïnvloedde nummers waarop de sopraan-stem van Alice Phoebe Lou mooi naar voren komt.

Blanco White is het uit de hand gelopen soloproject van Josh Edwards. Josh heeft gitaar gestudeerd in Spanje en later ook nog eens charango gestudeerd in Bolivia. Zijn doel is om elementen van muziek uit Andalusië en Latijns-Amerika elkaar wederzijds te laten beïnvloeden en daar elementen van zijn thuisomgeving doorheen te mengen. Zijn nieuwe EP ‘Colder Heavens’  komt binnenkort uit en daar heeft producer Ian Grimble (Bear’s Den, Matt Corby, Daughter) aan meegewerkt.

Blanco

Blanco White - Domingo - 7 Layers Sessions #17

Ciaran Lavery is een Ierse singer-songwriter. Zijn tedere, akoestische folkliedjes worden gekenmerkt door zijn hese stem en de oprechte gevoelens die hij erin verwerkt. Zijn eerdere albums ‘Not Nearly Dark’ en ‘Let Bad In’ kregen naast lovende kritieken ook nominaties en prijzen, zoals de Northern Iland Music Prize. Maar daar bleef het niet bij; hij trad op bij Glastonbury, mocht openen voor o.a. The Staves en James Vincent McMorrow en speelde hij zelfs op Willie Nelsons barbecue in Texas. Dit jaar komt zijn derde studioalbum uit en is hij klaar voor zijn grootste tour ooit.

Ciaran

Ciaran Lavery - Return To Form

Australiër Dean Lewis is een new kid on the block. Zijn eerste uitgebrachte nummer ‘Waves’ verscheen eind 2016 en maakte direct indruk. Op YouTube zijn een aantal met hem opgenomen sessies terug te vinden die een goed beeld geven van wat voor moois ons nog te wachten staat.

Deanlewis

Dean Lewis - Chemicals

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

Dustintebbutt 170705 151600

Dustin Tebbutt - The Breach

George Ogilvie begon al op zijn 18e met liedjes schrijven en gebruikte YouTube om zijn muziek te verspreiden. Inmiddels is hij 23 en heeft hij een flinke online fanbase opgebouwd, omdat men geraakt werd door zijn talent voor teksten schrijven in combinatie met zijn natuurlijke stemgeluid en de oprechte liedjes die daaruit voortvloeien. De thema’s van zijn nummers bestaan uit opgroeien, vriendschap en nostalgie.

George

George Ogilvie - The Old And The New

I Am Oak is de band rond de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken. De band produceert prachtige, melancholische indiefolk en maakte al snel indruk binnen de Nederlandse muziekscene. De warme, dromerige liedjes die bijna fluisterend worden gezongen, blijven intrigeren tot aan de laatste noot. Op 7 Layers Festival speelt Thijs solo. 

Singer-songwriter Jordan Mackampa is geboren in Kinshasa, opgegroeid in Londen en vervolgens gaan wonen in Coventry. De ervaringen die hij op al deze verschillende woonplaatsen heeft opgedaan, verwerkt hij in zijn muziek. Zijn EP ‘Physics’ kreeg lovende kritieken vanwege de uitstekende combinatie van jazz-invloeden, folk melodieën en gospelharmonieën, maar ook vanwege zijn poëtische lyrics waarmee hij in onderwerpen als liefde, verlangen en verlies duikt.

Mckampa

Jordan Mackampa - Saint

De Londense Freya Ridings creëert met haar songs volledige werelden waar je je helemaal in kunt verliezen. Haar debuutsingle ‘Blackout’ kwam mei dit jaar uit en genereerde al veel aandacht voor de jonge songwriter. Er is nog geen volledig album, maar ze wist haar ingetogen en eerlijke songs al wel te vangen op een live-album opgenomen in St. Pancras Old Church in Londen. Haar 2e single ‘Maps’ is een cover van de Yeah Yeah Yeahs, waar Ridings haar volledige ziel en zaligheid in legt, en op smaakvolle wijze haar eigen versie van maakt.

Freya Ridings Youtube Image

Freya Ridings - Lost Without You - 7 Layers Sessions #57

Zwoel, soulvol en zomers is de soulvolle gitaarpop van de Canadees-Japanse singer-songwriter Justin Nozuka. In 2014 kwam zijn laatste album ‘Ulysees’ uit, een kalme, rustige plaat waar hij afstand neemt van zijn vorige releases. Zijn muziek kan beschreven worden als een mix tussen folk, soul en blues. Verwacht vertederende, akoestische popliedjes die ongetwijfeld voor een intieme avond zullen zorgen.

Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Pas op zijn 21e kon hij zijn eerste gitaar veroorloven en na drie maanden waren de eerste nummers klaar onder artiestennaam L.A. Salami. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Salami

L.A. Salami - Day To Day (For 6 Days A Week)

Zangeres Lisa Hannigan begon haar muziekcarrière in een bijrol. Ze maakte jaren deel uit van de band van Damien Rice en haar fluwelen stem viel vooral op in het ontroerend mooie liedje 9 Crimes. In 2007 besloot Hannigan solo verder te gaan, wat resulteerde in het album Sea Sew en een flinke reeks nominaties, waaronder zelfs de Mercury Prize in 2009. In 2011 volgde Passenger en pas dit jaar verscheen haar derde album At Swim. Ze staan vol met aanstekelijke, kleine popliedjes waarbij prachtig gitaargetokkel en verrassende zanglijnen elkaar versterken. Na een optreden in de grote zaal van Paradiso, keert ze terug naar Amsterdam voor het 7 Layers festival.

Lisa

Lisa Hannigan - Fall

De Engels-Australische singer-songwriter Lisa Mitchell maakt kleine, schattige folkliedjes. Zo is daar het lied ‘Wah Ha’ dat bestaat uit subtiel, licht gitaargetokkel en de vriendelijke fluisterstem van Mitchell – aanstekelijk, kalm en perfect voor een rustige zomerdag.

Mitchell

Lisa Mitchell - The Boys

De jonge singer-songwriter Lucy Rose is een zangeres die zeer charmante folkpop maakt met een goed gevoel voor humor. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club maar bracht in 2015 haar tweede solo-album 'Work it out' uit.

Lucy

Lucy Rose - Is This Called Home

De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de 'BBC Sound of 2014' lijst. In 2016 bracht Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt. Dotan nodigde Luke al uit voor de eerste editie van 7 Layers Festival en was daar zo van onder de indruk dat hij besloot hem terug te vragen.

Luke ja

Luke Sital-Singh - Hunger

Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen Saint Sister. Met Keltische harp en dromerige synths maken ze naar eigen zeggen ‘atmosfolk’. Op de streamingdiensten halen ze al meer dan een miljoen plays met ‘Madrid’, meteen het hardste nummer uit hun repertoire. Want de rest van de nummers van de Ierse dames is zeer minimaal gebracht.

Sister

Saint Sister - Blood Moon

Tamino is een zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen die aan het conservatorium in Amsterdam studeert. Hij komt niet zomaar aan zijn voorliefde voor muziek en shows: vanaf jonge leeftijd heeft zijn moeder hem kennis laten maken met opera en theater. Zijn grootvader is in de Arabische wereld een zeer bekende zanger en acteur. Deze invloeden hoor je allemaal terug in Tamino’s liedjes, zijn muziek met beeldende composities en elementen van Arabische muziek. 

Tamin vid

Tamino - Cigar

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on