Paradiso

7 Layers Festival - diverse locaties

7 Layers Festival - diverse locaties

Saturday 17 September 2016

Saturday 17 September 2016

Dit festival vindt plaats in alle zalen van Paradiso (Weteringschans 6-8), People’s Place (Stadhouderskade 5) en de Vondelkerk (Vondelstraat 12- A). Deels met zitplaatsen.

Dag 1 van het 7 Layers Festival. Voor informatie over en line-up van dag 2, zie deze pagina.

Met: Rhodes, Frances, Jake Isaac, Luke Sital-Singh, Aiden Knight, Joseph & Maia, Adam Barnes, Dan Owen, Mahalia, John Joseph Brill, Jonas David, Tash Sultana, Gracie Folds, Meadowlark, St. Grandson en Andreas Moe.

Het 7 Layers Festival is ontstaan na drie prachtige uitverkochte edities van de ‘7 Layers Sessions’ in Bitterzoet. Bij deze singer-songwriteravonden, georganiseerd door Dotan, staat pure aanpak centraal. Een artiest met zijn of haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. De zaal wordt tijdens deze avonden omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen. Bij het 7 Layers Festival gebeurt hetzelfde, in een weekend in september in verschillende locaties in het centrum van Amsterdam.

“'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers Sessions' avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.”

“Ik miste in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en dat werden de 7 Layers Sessions in Bitterzoet. Op deze avonden wilde ik het publiek kennis laten maken met internationale singer-songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen. Dat werkte zo goed dat we na drie edities een heus festival kunnen presenteren en daar ben ik supertrots op. Het is een prachtige kans voor internationaal talent om zichzelf in de kijker te spelen en voor reeds gevestigde artiesten creëren we een sfeer waar er alle aandacht is voor de muziek in al zijn puurheid ", aldus Dotan.

De volledige line-up van de 7 Layers Festival-zaterdag:

De 25-jarige Rhodes bracht in september zijn debuutalbum ‘Whishes’ uit, een mooi gearrangeerd album vol piano en jazzgitaar. In zijn thuisland scoorde de Brit hits met ‘Turning Back Around’ en ‘Close Your Eyes’ en stond hij in het voorprogramma van Sam Smith en Laura Marling. |

Frances is een 23-jarige pianiste, zangeres en liedjesschrijfster (oorspronkelijk) uit Newbury, Berkshire. Op de EP 'Let It Out' zet Frances een eigenwijze stempel op klassieke pop, vergelijkbaar met artiesten als Sia, Coldplay, Radiohead en Carole King. Het resultaat is een indrukwekkende verzameling nummers die zich onherroepelijk in het bewustzijn nestelen. Frances staat in de toonaangevende BBC Sound Of 2016 lijst. Een groot talent.

Jake Isaac heeft zich het afgelopen jaar goed bewezen in het live circuit, van Glastonbury tot Eurosonic. De frisse, soulvolle popliedjes van de Londense singer-songwriter worden begeleid door een machtig stemgeluid.

De jonge Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de 'BBC Sound of 2014' lijst. Nu brengt Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt.

Canadees Aidan Knight werd aan de andere kant van de oceaan opgemerkt door Ben Lovett van Mumford & Sons, die de singer-songwriter tekende voor zijn Communion-label. Knight maakt goudeerlijke, ingetogen fluisterfolk in het verlengde van Andrew Bird, Shearwater en Damien Jurado.

Singer-songwriterduo Joseph & Maia uit Nieuw-Zeeland maakt heel charmante liedjes geïnspireerd door Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Onlangs bracht het duo het debuutalbum ‘Sorrento’ uit dat vol staat met opgewekte folkpop.

Met zijn warme, zware stem weet John Joseph Brill de aandacht naar zich toe te trekken. Zijn begin juni te verschijnen EP ‘The False Names’ bestaat uit vijf wonderschone liedjes. Met spannende arrangementen die vaak opbouwen naar een mooie climax.s

De bebaarde 23-jarige singer-songwriter Adam Barnes is een folkartiest pur sang. Afkomstig uit Oxford en nu wonende op het platteland schrijft Barnes fragiele liedjes over uit zijn eigen leven gegrepen onderwerpen. Debuut-EP 'Blisters' verkocht direct duizend exemplaren.

'You got your momma's taste but you got my mouth' zong vader Ben dik tien jaar geleden al over haar. Naast de mond heeft zijn dochter Gracie Folds duidelijk ook de stem overgenomen uit zijn genen. Nu ‘Gracie girl’ opgegroeid is, is het voor de 17-jarige zangeres tijd om haar eigen  zangcarrière vorm te geven. Hoe haar eigen repertoire gaat klinken is nog de vraag, maar dat het mooi gaat worden bevestigen de verschillende liedjes die online te vinden zijn al.

De jonge singer-songwriter Dan Owen waagt zich aan bluesmuziek met gitaar, mondharmonica en krachtige, rauwe vocalen. Alsof hij al jaren aan de whisky zit en daarbij dikke sigaren rookt; zo doorleefd klinkt de stem van dit jonge muziekwonder.

Meadowlark is het duo Kate McGill en Daniel Broadley. Samen maken ze dromerige, zweverige nummers. Deels elektronisch opgenomen maar live in akoestische setting ook heel mooi neergezet.

‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid.

Op zijn veertiende pakte Jonas David zijn moeders gitaar, en sinds toen heeft hij het instrument nooit meer losgelaten, met uitzondering van de momenten dat hij andere instrumenten bespeelde in een van de bands waarin hij zat. Nu produceert de Duitser zijn eigen muziek, veelal ondersteund door alleen die akoestische gitaar die hem zo dierbaar is. David’s nummers gaan over vanalles dat in hem opkomt. Dat maakt zijn nummers ruw en goudeerlijk.

Multi-instrumentalist Tash Sultana uit Melbourne ontwikkelde haar eigen stijl sinds ze op driejarige leeftijd voor het eerst een gitaar in haar handen had. Met loop-effecten bouwt ze in haar eentje fijne nummers op met behulp van gitaar, percussie, synths, saxofoon, trompet en beatboxing. Na vele uitverkochte shows in Australië is het nu tijd voor de twintiger om Europa te veroveren.

De Ierse zanger Brian Deady maakt opgetogen nummers vol soul. Regelmatig uptempo en met de toevoeging van koortjes en handgeklap. Je hoort zijn beste werk tot nu op het tweede album 'Non-Fiction' uit 2015.

St. Grandson is het muzikale alias van de Belgische singer-songwriter Benjamin Decloedt. Als St. Grandson maakt hij dromerige indiepop die doet denken aan Bon Iver,  Ásgeir en Mister and Mississipi.

De in Stockholm geboren singer-songwriter Andreas Moe zong teksten in voor grote dj’s als Avicii, Tiësto en Hardwell. Met eigen EP ‘Ocean’ kwam de 27-jarige Zweed ook op eigen kracht de internationale hitlijsten. Zijn inspiratie vindt hij niet in het EDM genre, maar bij artiesten als Jeff Buckley, John Mayer en Bon Iver.

Paradiso Programme

What's on