What's on
Paradiso

5 DAYS OFF - DAY 1 – NIGHT: MAD DECENT SOUNDSYSTEM feat. DIPLO, FAKE BLOOD, BOY8-BIT, MALUCA E.A.

5 DAYS OFF - DAY 1 – NIGHT: MAD DECENT SOUNDSYSTEM feat. DIPLO, FAKE BLOOD, BOY8-BIT, MALUCA E.A.

woensdag 15 juli 2009

woensdag 15 juli 2009

VOORVERKOOP OOK BIJ BEATFREAX, www.beatfreax.com

Toonaangevend soundsystem waar onder leiding van Diplo ook artiesten als Fake Blood, Boy 8-Bit en Maluca tijdens 5 days off zullen optreden.

Diplo, pseudoniem van Wesley Pentz, is een DJ, producer en componist uit de Verenigde Staten. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met de zangeressen M.I.A. en Santigold. Zijn muziekstijl put zowel uit hiphop en dubstep als reggae en house. Voor zijn productie van M.I.A.'s Paper Planes kreeg hij een Grammy nominatie. Begin dit jaar bracht hij een fantastische compilatie uit op Ninja Tune met zijn beste remixes en wat nieuwe tracks. Zijn remixes voor o.a. Daft Punk, Bloc Party, Hot Chip en vele baile funk en baltimore producers doen het steeds goed op de dansvloer, en zijn mad decent blog is een van de populairste muziekblogs.

Fake Blood is een groot mysterie. Want wie is toch die man van zomerhit Mars? In eerste instantie dachten veel mensen dat Boy 8 Bit achter het project zat. Op MySpace verklaarde Fake Blood echter iemand anders te zijn… Het Britse NME onthulde dat de broertjes van Soulwax de makers van het valse bloed waren. Ook niet waar. Wie er dan op komt dagen in Groningen? Volgens de laatste berichten is het Theo Keating, beter bekend als Touché, een Engelse DJ en producer. Zijn electro vol synths blijft echter mysterieus en spacy. Dansmuziek voor mensen met ADHD.

Boy 8-Bit: zijn naam laat weinig aan de verbeelding over! Geïnspireerd door de muziek uit oude videogames, maakt deze Britse producer knallende electro met hysterische synthmelodieën en drammende beats. Boy 8-Bit is onderdeel van het beruchte Mad Decent Soundsystem, dat op deze avond Paradiso op zijn kop zal zetten. Pak je oude Nintendo er nog eens bij!

Maluca is één van de laatste aanwinsten van het Mad Decent Soundsystem. Swingende exotische beats met een dikke electro & hiphop saus. En natuurlijk die lekkere, moeilijke rhymes in het Spaans en Engels. Deze Dominicaanse dame maakt er live een oweste aangelegenheid van. Check ook de onderstaande video!

Nobody Beats the Drum is een drietal uit Utrecht dat electronica, turntablism en videobeelden laat versmelten tot een enerverende liveact. De bijzonder explosieve, creatieve en dansbare sound wekte eerder al internationale interesse, nadat eerder al de Grote Prijs van Nederland werd gewonnen in de categorie Dance/Producer.

Bijzonder catchy live disco-electro! Gewapend met een laptop en old school analoge synthesizers gaat deze éénvrouwsband er op het podium helemaal voor. Pompende bassen, melodieuze synthlijnen en een energieke performance maakt van Krause één van de besproken vaderlandse electro-acts.

Naar eigen zeggen klinkt Quick & Brite als: testosterone injected electronica. Live wordt het duo aangevuld met drums en tegenwoordig zelfs met bas en gitaar. Onconventioneel en noisy, maar minstens net zo enerverend. In 2000 won Quick & Brite al de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance/Producer.

Matik is zo'n band die de perfecte balans weet te vinden tussen electro, rock en dance.  Met hun catchy sound en aanstekelijke performance is het duidelijk waarom Matik zowel in de dancescene als in de livemuziek hoge ogen gooit. In 2007 won Matik De Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance/Producer.

Applescal is een lekker eigenzinnige éénmans live-act uit Amsterdam. Gewapend met een laptop maakt Applescal sferische technobeats met gevoel. In 2008 won Applescal De Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance/Producer.

Paradiso Programme

What's on