What's on
News overview

Zuco103 maakt al twintig jaar grenzeloze dansmuziek

9 December, 2019

56821309 1006610616209056 7056670939940913152 o

Wie in de winter zijn dosis exotische en broeierige energie mist, doet er goed aan een show van Zuco 103 bij te wonen. De Nederlands-Braziliaanse band met zijn eigenzinnige Brazilectro-sound (een mix van samba, bossanova, jazz en Afrobeat) toert momenteel door Nederland ter ere van hun twintigjarige bestaan. 

Hoe begon het dan allemaal twintig jaar geleden? Onder de naam Rec.a, maar met dezelfde drie artiesten: Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (toetsen) en Sefan Kruger (drums). Niet veel later bracht de band het debuutalbum Outro Lado uit en daarmee trokken ze gelijk de aandacht van het grote publiek in het buitenland - hoewel Zuco pas in 2003 voor het eerst in Brazilië zelf optrad. In Nederland ging het allemaal wat moeizamer; het was in die tijd niet heel normaal om in een andere taal dan Engels of Nederlands te zingen.

Twintig jaar later weten ze de aandacht nog altijd vast te houden. Hoewel de band in 2011 enkele jaren uit elkaar is gegaan, zijn ze een hecht trio muziekmakers. Als liveact staan ze al jaren bekend als opzwepende gangmakers tijdens festivals en energieopwekker in concertzalen. Verwacht tijdens shows veel uptempo nummers als Aruenda (de nieuwe single) en Peregrino en medleys van hun grootste hits. En met een nummer als Chuva (van het album Etno Chic uit 2016 en dit jaar opnieuw uitgebracht) over de verwoesting van de Amazone in Brazilië wil de band het bewustzijn verhogen voor het effect van klimaatverandering. 

Wie tijdens een show van Zuco stil weet blijven te staan, doet er goed aan eens langs te gaan bij de oorarts. Met hun nieuwe plaat Tripicalismo op zak brengen de bandleden live hun oude en nieuwe songs tot leven. Neem je dansschoenen mee! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Twintig jaar Zuco 103

Twintig jaar Zuco 103

Twintig jaar Zuco 103

Accept the preferences cookies to view the video.