What's on
News overview

Volgens QTY komt het goed

15 December, 2017

QT Ypress2

Een halfuurtje schoon aan de haak, toevoegen maar aan de afspeelwachtrij dat debuut van QTY.

Op de valreep besloot Andy Cairns van Therapy? om het verder behoorlijk somber stemmende 'Infernal Love' op een positieve noot te laten eindigen. Toen hij de tekst schreef voor wat het slotnummer zou worden van het intrigerende album uit 1995, stond er nog 'There isn't light at the end of the tunnel'. Dat werd uiteindelijk het eindeloos opgedreunde 'There is a light at the end of the tunnel' omdat er een staakt-het-vuren lonkte in Noord-Ierland. In de liner notes wenste de band (met protestantse zanger en katholieke bassist) je dan ook 'peace, hope and a brighter future' toe.

Tot zover andere tijden, terug naar de onze. 'Gonna be alright', klinkt het in het outro van het slotnummer van het self-titled debuutalbum van QTY. 'Voor liefhebbers van The Kills, The Strokes en alle bands door de decennia heen die Lou Reed op subtiele wijze plagiëren', schreven we toen het Newyorkse duo begin dit jaar al in het vizier viel.

'Well, I want salvation / Just without any of that God shit', zingt zanger/gitarist Alex Niemetz in dat slotnummer 'Salvation'. Ook wie geen acht slaat op teksten, zal dat een aardige vondst vinden.

QTYYT

Cold Nights

Accept the preferences cookies to view the video.