What's on
News overview

Upper Wilds

7 August, 2017

Upper Wilds

'Roy Sullivan' van Upper Wilds is een melodieuze popsong in een fijne bak herrie. Alleen de vocalen van Dan Friel (Parts & Labor) zijn niet zwaar distorted in het opperbeste nummer waarmee de Brooklyn-based band haar bestaan eind juni wereldkundig maakte, zijn de vocalen van Dan Friel (Parts & Labor).

Dit visitekaartje staat volgens Friel model voor alle nummers van zijn nieuwe project. In de studio doet hij alles in zijn uppie (gitaar, sequencer, keyboard en pedalen), op het podium bestaat de band uit drie man.

We moesten het even opzoeken, maar 'Roy Sullivan' gaat over de Amerikaanse boswachter die bij zeven verschillende gelegenheden tussen 1942 en 1977 werd getroffen door bliksem. 'Count yourself lucky / One, two, three, four, five / Six, seven times the sky set my hair on fire.'

Wie Upper Wilds op de voet wil volgen, is er op tijd bij. Begin vorige maand traden ze voor het eerst op, in september volgt de tweede show. Op 22 september verschijnt debuut 'Guitar Module 2017'. Friel drukt de luisteraar op het hart zijn 'big, distorted music' hard door de speakers te laten knallen, en niet via oordopjes, telefoon of laptop.