What's on
News overview

The Jungle Giants

25 July, 2017

Junglegiants

Nee, voor de originaliteitsprijs komen The Jungle Giants niet in aanmerking maar met het bizar aanstekelijke 'Bad Dream' hebben ze een potentiële festivalhit van jewelste te pakken.

Nog geen clip op YouTube, we kunnen alleen linken naar Spotify. De muziek van deze feestminnende Australiërs laat zich omschrijven als een mengelmoes van Metronomy en Two Door Cinema Club, al gaat die laatste vergelijking meer op voor andere nummers zoals 'On Your Way Down'. We durven er verder vergif op in te nemen dat The Jungle Giants fan zijn van landgenoten Midnight Juggernauts, de synthesizer op 'Bad Dream' lijkt rechtstreeks uit hun 'Into The Galaxy' getild (of van Daft Punk's 'Discovery').

We gaan hier niet uitgebreid de doopceel van The Jungle Giants lichten, we zeggen er nog wel bij dat 'Bad Dream' afkomstig is van album nummer drie alweer. In Australië zijn ze al zo groot dat ze er festivals afsluiten en nieuw werk als 'highly anticipated' wordt gezien. In 2013 toerden ze door eigen land in het voorprogramma van, jawel, Two Door Cinema Club.

'Bad Dream' was volgens de band het laatste nummer dat voor het album 'Quiet Ferocity' werd geschreven. Ze lieten het door de speakers knallen op een feestje, toen nog niemand het kon kennen. Drie keer raden: iedereen ging uit z'n dak en riep dat het ook op de plaat moest. Normaal gesproken nemen we zo'n toelichting met een korreltje zout, maar in het geval van 'Bad Dream' geloven we het meteen. Echt een geweldig nummer.

Junglegiants YT

On Your Way Down (Audio Only)

Accept the preferences cookies to view the video.