What's on
News overview

San Dollar

5 January, 2018

Sandollarpress2 180105 102102

Synthpop met een Afrikaans tintje? Ja graag, en doe maar snel meer van dat alles.

Waar een muzikant redelijk voor schut staat als hij het publiek met de verkeerde stad aanspreekt ('How you doin' Amsterdam?', terwijl je op Lowlands staat te spelen), daar moet Sam van Hoogstraten vooral niet vergeten welke pet bij z'n gitaarkoffer hoort. San Dollar, Clean Pete én Tom Tukker hebben Van Hoogstraten op de loonlijst staan, in november beleefde hij zelfs een 'leuk weekje' met alle drie.

Paradiso verwelkomt komende zaterdag Sam's troefkaart San Dollar tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel. 'We might play some new songs', beloofde de Amsterdamse band vorige week voor een eindejaarsoptreden in Rotterdam. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg: we kunnen zaterdag nieuwe nummers verwachten.

Met 'We Win' en 'Rise' heeft San Dollar de lat uitdagend hoog gelegd voor dat nieuwe werk. Vooral van 'Rise' krijgen we geen genoeg, wat zijn we blij dat het perfecte refrein nadat het beeld tegen het einde even op zwart gaat toch nog een keer klinkt.

En wat een prachtig beeld als zangeres Eva Wijnbergen ergens een foutje lijkt te maken op de toetsen, maar daar geheel op haar gemak om lacht.

Sandollar YT

Rise (YELLOW FLOOR SESSION)

Accept the preferences cookies to view the video.

San Dollar staat 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The Mysterons, Nana Adjoa, Fungo Bat, Petersburg Orderer, EUT, Yasmine en Pfaff completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat. Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.