What's on
News overview

Paradiso lanceert Parachute

28 August, 2023

Parachute Illustration Zonder Kader 2

Vanaf 14 september wordt de donderdagnachtprogrammering in Paradiso vervangen door de nieuwe, wekelijkse clubnacht Parachute.

Parachute wordt een fris vervolg op het langlopende concept Noodlanding!, dat vanaf 1997 meer dan twintig jaar lang iedere donderdagnacht plaatsvond in de Grote Zaal van Paradiso. De nieuwe clubnacht is gericht op jonge Amsterdammers met een eclectische muzieksmaak en geeft een frisse mix aan genres een podium: van house, hiphop, pop, afro, bass, uk garage, drum-‘n-bass en alles daartussenin, gemixt door jonge en opkomende dj's. In de Grote Zaal draaien resident dj’s, in de Kelder is ruimte voor externe (partner)organisaties. Op die manier wordt Parachute de plek waar opkomende artiesten een kans krijgen en waar jong Amsterdam samenkomt.

Programmeur Wesley Texel: “Binnen veel clubs is genre al lang niet meer het enige houvast. Jonge en opkomende dj’s gebruiken elk genre denkbaar in hun missie om een feest gaande te houden, en besteden veel tijd en aandacht aan zorgvuldig geproduceerde remixen en edits van tracks die stiekem iedereen kent. Beyoncé op een drum-‘n-bassritme, Disclosure op een Amapianobeat, Kendrick Lamar gemixt met Sade, het kan allemaal. Dit is een sound die moeilijk in woorden uit te leggen is, maar door platformen als Soundcloud en collectieven als Soulection de wereld in zijn geslingerd. Met deze nacht spelen we in op deze ontwikkeling.”

Met een ticketprijs van een Paradiso maandlidmaatschap à €4, die de bezoeker dus nog een maand lang kan gebruiken, richt Parachute zich nadrukkelijk op jong Amsterdam. Tegelijkertijd is de clubnacht vanwege de herkenbare sounds en verschillende muziekstijlen een feest voor iedereen die van diversiteit in muziek houdt.