News overview

November: Een heerlijk Indiestad concert-maandje.

Bboys 191108 163503

In december neemt je energie af en sleep je jezelf langzaam richting de kerst, maar november is doorgaans een van de betere concert-maanden. Volop bands die touren, lekker fris herfst-weer en vanaf vijf uur ’s middags is het toch al donker buiten. Wij highlighten nu alvast drie bands die je de komende weken gratis kunt gaan checken met je Indiestadpas. Waarna we je volgende week gaan informeren over Snapped Ankles, Henge en The Gotobeds. Lekkerrrr!

RVG

Smaken verschillen, maar dit was overduidelijk een van de hoogtepuntjes van de afgelopen editie van het London Calling festival. Prachtige melodieën, qua instrumentarium nadrukkelijke wavey 80s ondertonen en die unieke, declamerende voordracht van de androgyne, karakteristieke Romy Vager. Het gebeurt niet vaak dat je een nieuwe band beluistert en direct denkt: Dit komt in de buurt van Patti Smith, PJ Harvey hoogtes, maar dat was wel ons voorgevoel bij deze formatie uit Melbourne, Australië. Check ze dus zondag 10 november in de kleine zaal van Paradiso. Hopen dat ze het onderkoelde Lou Reed-achtige That’s All ook spelen.

Rvg thumb

RVG

B BOYS

Online zijn ze een tikje lastig te vinden, omdat B Boys natuurlijk ook een veelvuldig in de hiphop gehanteerde term is, maar wij vermoeden dat de B in hun bandnaam simpelweg voor Brooklyn staat. Daar komt dit licht-geagiteerde drietal namelijk vandaan. Spannende, scherpgerande punkrock vol pakkende riffjes, droge presentatie en refreintjes die direct in je kop blijven zitten. Als een upbeat Parquet Courts die je alle hoeken van de kamer laat zien. Lekker afgemeten, retestrak en kort door de bocht scheurend. Zaterdag 16 november spelen ze in Cinetol.

B boys

B Boys

DRAHLA

Ze hebben al een jaartje met flink wat optredens in de benen en komen op donderdag 21 november spelen in de kleine zaal van Paradiso. Het Britse trio Drahla (Luciel, Rob en Mikey) die qua sound meer dan eens aan Sonic Youth ten tijde van een album als 100% doen denken. Tegendraadse gitaar-akkoorden, fijne omfloerste zang die soms een tikje drammerig danweer sexy kan klinken en een underground sound die toch toegankelijk genoeg is om je direct bij de strot te grijpen. Doen the Yeah Yeah Yeahs ooit eigenlijk nog iets? Het lijkt er niet op. Nou, dan is Drahla een prima vervanger. Ga ze zien!

Drahla thumb

Drahla