What's on
News overview

London Calling kondigt nieuwe editie aan op 19 en 20 mei

6 January, 2023

Na twee succesvolle edities in 2022, het jaar waarin het festival haar 30e verjaardag vierde, keert London Calling Festival in mei weer terug voor twee dagen. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei vindt het showcasefestival wederom plaats in Paradiso en de organisatie heeft zojuist de eerste namen bekendgemaakt. Tot de line-up behoren onder andere Ron Gallo, Enola Gay, Lael Neale, Enumclaw, TRAMPOLENE en DEADLETTER. Kijk voor alle bevestigingen en tickets op de website van London Calling.

To read this page in English, please follow this link.
Na twee succesvolle edities in 2022, het jaar waarin het festival haar 30e verjaardag vierde, keert London Calling Festival in mei weer terug voor twee dagen. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei vindt het showcasefestival wederom plaats in Paradiso en de organisatie heeft zojuist de eerste namen bekendgemaakt. Tot de line-up behoren onder andere Ron Gallo, Enola Gay, Lael Neale, Enumclaw, TRAMPOLENE en DEADLETTER. Kijk voor alle bevestigingen en tickets op de website van London Calling.

Line-up

Blondshell • DEADLETTER • Enola Gay • Enumclaw • Joe Unknown • Lael Neale • Ron Gallo • Shelf Lives • TRAMPOLENE • VLURE

Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van London Calling.

London Calling 19 + 20 May 2023

Rijke geschiedenis

Het halfjaarlijkse festival begon in 1992 als springplank voor Britse bands naar het Europese vasteland en heeft door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis op weten te bouwen. Acts als Blur, Supergrass (toen ze nog The Jennifers heetten!), Franz Ferdinand, Tame Impala, Foals, Florence + The Machine, Fontaines D.C. en afgelopen jaar nog Wet Leg stonden op het affiche. De scherpe programmering heeft altijd bands naar Paradiso weten te halen voordat ze doorbraken en deze locatie ruim ontgroeiden.

Nieuw uiterlijk

Ondanks de rijke geschiedenis, weet het festival met haar scherpe programmering dus nog altijd met de tijd mee te gaan. Daarnaast is er na de 30e verjaardag een nieuw uiterlijk aangemeten: naast een geheel nieuwe website, is ook de huisstijl naar een volgend niveau getild door designbureau Van Lennep. Hierbij wordt het verleden niet vergeten, maar wordt vooral ook naar de volgende 30 jaar vooruitgekeken.

Tickets

Passe-partouts zijn nu verkrijgbaar via de website van London Calling voor €44,50 inclusief servicekosten. Dagkaarten zijn op een later moment verkrijgbaar en dan kunnen Indiestadpashouders zich aanmelden voor het evenement.