What's on
News overview

Gengahr eet spinazie en is nu supersterk

27 September, 2017

Gengahrpress2

'A song unlike anything else we've previously released', zo brengt Gengahr het nieuwe nummer 'Carrion' aan de man. Er hoeft geen legertje conservatoriumstudenten aan te pas te komen om het meest in het oog springende verschil vast te stellen: een stuk harder dan we van het Londense kwartet gewend zijn.

Alsof ze in de studio een blik spinazie achterover hebben geslagen, en met weemoed terugdachten aan het ruisen van The Maccabees. De gitaar scheurt, de drum dendert door en zanger Felix Bushe levert een vocale krachttoer waarvoor hij zichzelf gerust een schouderklopje mag geven. 'Baby, it'll all work out in the end', zingt hij gelukkig in wat verder een bitter gestemd werkje lijkt.

Wie Gengahr twee jaar geleden wel kon waarderen maar het geheel soms ietwat flauw vond, moet deze nieuwe vuistslag eens toevoegen aan de wachtrij. 'It is safe to say we have never worked harder and more creatively on anything in our lives', schrijft de band op het sociale medium Facebook over het op stapel staande tweede album, zonder overigens een datum te noemen.

Gengahr YT

Carrion (Official Video)

Accept the preferences cookies to view the video.

De animatievideo die 'Carrion' vergezelt, is ook een aanrader van jewelste. Welkom terug van maar heel eventjes weggeweest, Gengahr.