What's on
News overview

Gebroederlijk samen in Paradiso: Fruit Bats en Vetiver

21 August, 2017

Fruitbatspress

Hey, I think I *kind of* heard of that band. They've been around a while, yeah? Met die omschrijving van zijn Spotify-playlist 'An Introduction to Fruit Bats' slaat Eric D. Johnson de spijker nogal op de kop. Beste vriend Andy Cabic zit met Vetiver in hetzelfde schuitje: altijd een beetje onder de radar gebleven ondanks een onbetwist vakmanschap en een belachelijke hoeveelheid prachtliedjes.

De kleine zaal van Paradiso zou dinsdag best het decor kunnen vormen van een ordinaire battle tussen Fruit Bats en Vetiver. Een applausmeter zou dan Fruit Bats (uit Chicago) als winnaar aanwijzen als Johnson indruk maakt op de banjo tijdens het geweldige 'Humbug Mountain Song'. Maar Cabic zou vervolgens een rechtse directe uitdelen met 'You May Be Blue' van Vetiver (uit San Francisco). Met dat alweer ruim tien jaar oude prachtnummer zou hij de harten van indierockfans voor zich weten te winnen. Tijdloze klasse, verveelt nog geen seconde.

Johnson en Cabic zullen dinsdag samen nummers spelen van Fruit Bats en Vetiver, die boksring zal niet worden opgebouwd. Na Amsterdam volgen vijf data in Scandinavië, een bescheiden gezamenlijk uitstapje dus. Mis het niet, nog een overeenkomst is namelijk dat beide heren niet bijster vaak op een Nederlands podium te vinden zijn.

Fruitbats YT

Humbug Mountain Song (Official Music Video)

Accept the preferences cookies to view the video.
Vetiver YT

You may be blue

Accept the preferences cookies to view the video.