What's on
News overview

Dit was London Calling Festival

25 May, 2022

Wet Leg london calling 21 mei 2022 by Bibian Bingen 3 W0 A3162

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei vond het London Calling Festival weer plaats in Paradiso. Voor het eerst weer op volle sterkte, nadat de coronajaren roet in het eten hadden gegooid. Er stonden maar liefst 24 verschillende bands in de Grote Zaal en Bovenzaal, waaronder MICHELLE, Courting, Surfbort en Wet Leg. De zaterdag was stijf uitverkocht en zorgde al met al voor een drukke, ouderwets gezellige en bovenal onvergetelijk jaar waarin de 30e verjaardag van het festival wordt gevierd. De toon is in ieder geval gezet voor de komende editie in oktober.

Wet Leg london calling 21 mei 2022 by Bibian Bingen 3 W0 A2966

Foto: Bibian Bingen

Hoogtepunt van London Calling

Wat schrijver Robbert Tilli betreft, was het Wet Leg die er met de eer van "hoogtepunt" vandoor mag gaan. De band zou eigenlijk al op afgelopen editie spelen, maar moest helaas op het laatste moment cancelen door de moeilijke situatie met de coronaregels op dat moment. Gelukkig betekende dit wel dat ze deze keer voluit mochten in de Grote Zaal. En dat is precies wat er gebeurde. Lees via onderstaande link de terugblik op het concert van Wet Leg op zaterdag 21 mei.

Hqdefault 220525 172748

Aftermovie London Calling

20 & 21 mei in Paradiso

Indiehit van het jaar

3voor12 stemt in met Wet Leg als het absolute hoogtepunt. "Ze hadden er ‘Chaise Longue’ niet eens voor nodig. Maar verdorie, wat is het leuk om de indiehit van het jaar als laatste nummer eindelijk in de Paradiso te horen." schrijft VPRO's multimediale platform in hun blog.

Op de vrijdag blijkt Surfbort de knaller van de avond: "Vanaf het moment dat frontvrouw Dani Miller met haar duivelse lachje de eerste inhaal inzet, slaat het publiek stijl achterover."

Surfbort london calling 20 mei 2022 by Bibian Bingen 3 W0 A2030

Foto: Bibian Bingen

Volgende edite

Zet alvast met koeienletters de volgende editie in je agenda: op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober keert het tweedaagse festival terug naar Paradiso. De eerste namen worden binnenkort bekendgemaakt, schrijf je in voor de nieuwsbrief van London Calling om op de hoogte te blijven.

Binnenkort live te bezoeken: