What's on
News overview

De diepe wroeging van Waxahatchee

31 July, 2017

Waxahatchee Jesse Riggins tulle1

Muzikanten, een enkele uitzondering daargelaten, kunnen zich altijd prima voorstellen dat iemand geniet van een plaat zonder acht te slaan op de teksten. Hoe zou Katie Crutchfield uit Birmingham, Alabama, daartegen aankijken?

Wie dat namelijk wel doet en zich bij haar vierde album als Waxahatchee zelfs een beetje verdiept in de lyrics, komt er al snel achter dat Crutchfield op 'Out In The Storm' op fraaie wijze alle fasen van liefdesverdriet onder woorden brengt. En zal blij zijn dat ze in slotnummer 'Fade' zingt dat ze zich 'amazing' voelt.

Op 'Recite Remorse' bevindt ze zich nog in het oog van de storm: 'I was waiting for permission to take off.' Het mag duidelijk zijn dat ze het even zo zwaar had dat ze het leven niet meer zag zitten: 'I was out of my body / Reciting lines of remorse / I was losing my mind, yeah / I was halfway out the door.'

De meeste nummers op dit eersteklas breakupalbum zijn upbeat. En Crutchfield rockt meer dan we van Waxahatchee gewend zijn. "With the release of ‘Out In The Storm’ everything has come full circle for Katie Crutchfield. There’s a lot of history for new fans to explore", schrijft Upset terecht in dit puike interview.

Dat verleden biedt naast het werk van Waxahatchee twee albums van P.S. Eliot, de rockband die ze vormt met tweelingzus Allison. "I think I nailed it", verkondigt Crutchfield zelfverzekerd over 'Out In The Storm' in nog zo'n lezenswaardig interview. Dat is juist. Gaat dat zien, op zondag 1 oktober in Bitterzoet. Met Allison Crutchfield in de band én als voorprogramma.

Waxahatchee YT

Recite Remorse (Official Music Video)

Accept the preferences cookies to view the video.