What's on
News overview

Cigarettes After Sex laat het onuitputtelijke zich rustig ontvouwen

14 December, 2017

Cigarettesaftersexpress

Alleen al de bandnaam spreekt tot de verbeelding.

"Het is fijn om een gedicht te lezen dat met een beeld van iets concreets eindigt en dat als het ware houvast biedt, zodat het onuitputtelijke ervan zich rustig kan ontvouwen." Sinds we Karl Ove Knausgård dat zo fraai onder woorden zagen brengen in diens 'Herfst', houden we onze oren gespitst voor mooie liedjes die eindigen met zo'n concreet beeld.

Neem 'K' van Cigarettes After Sex. Het slotcouplet van het prachtige openingsnummer van het self-titled debuutalbum schetst een simpel beeld dat Knausgård zal kunnen bekoren: "And I'm kissing you lying in my room / Holding you until you fall asleep / And it's just as good as I knew it would be / Stay with me I don't want you to leave."

Van het nummer verscheen vandaag een uitmuntende live-uitvoering, nóg minimaler dan tijdens het optreden van de Newyorkse band in Paradiso Noord in april (en vorig jaar op London Calling). "This comes close to the quietest Tiny Desk Concert we've ever had", noteert de redacteur van NPR Music. Al zal hij het nummer als tientallen keren hebben gezongen, met de ogen dicht lijkt het wel alsof de beelden zanger Greg Gonzalez nog steeds helder voor de geest staan.

(De geëmbedde video biedt de studioversie, volg bovenstaande link voor de live-uitvoering)

Cigarettesaftersex YT

K.

Accept the preferences cookies to view the video.