What's on
News overview

Cabbage nog niet toe aan debuut

26 July, 2017

Cabbage

De bandleden van 'apocalyptic sprautrockers' Cabbage maken geen grap als ze zeggen dat ze nog werken aan 'the difficult debut album'. Voor een band die nog geen twee jaar bestaat en van wie het debuut nog moet verschijnen, hebben ze al een behoorlijke bom muziek uitgebracht.

Met de vrijdag verschenen EP 'The Extended Play Of Cruelty' staat de teller op 24 nummers. "There’s that much music out there, people can decide what is the debut album for themselves.", zegt co-frontman Joe Martin in dit uitgebreide en zeer informatieve interview met Louder Than War.

Wij zouden sowieso kiezen voor 'Uber Capitalist Death Trade', 'Dinner Lady', 'Necroflat In The Palace', 'Gibraltar Ape' en 'A Network Betrayal'. Dat laatste nummer, van de nieuwe EP, gaat over de chaos op het Britse spoorwegennet of meer algemeen over het privatiseren van publieke diensten. Cabbage is een geëngageerde band, als ze niet over soloseks zingen ('Celebration Of A Disease'). Een tour langs kleinere Britse steden, met The Blinders en Queen Zee and the Sasstones, dopen ze 'The Healing Brexit Towns Experiment Tour'. Een week later staan ze op London Calling, op vrijdag 27 oktober.

Voor een band die nog geen twee jaar bestaat, hadden Martin en tweede frontman Lee Broadbent een boel te bespreken met Louder Than War. Productiviteit, nationale politiek, hun nummer over Steven Avery (en Donald Trump), de samenwerking met James Skelly van The Coral, nieuwe EP, tour en niet te vergeten 'that incident'. Daar blikken ze nog eens uitgebreid op terug. De organisatie 'Safe Gigs for Women' heeft die weergave bevestigd, voor wie denkt dat Cabbage slechts haar kant van het verhaal belicht.

Het geluid van Cabbage kan worden omschreven als een mengsel van Britpop met Amerikaanse glamrock, met een vleugje punk op z'n Dead Kennedys. Al die EP's, waarvan er drie dit jaar werden verzameld op 'Young Dumb And Full Of...', zijn stuk voor de stuk de moeite waard zonder dat je het gevoel krijgt dat ze hun kruit aan het verschieten zijn. Kom maar door met dat debuutalbum, boys.

Cabbage YT

A Network Betrayal

Accept the preferences cookies to view the video.