What's on
News overview

boy pablo maakt vanuit zijn slaapkamer de perfecte zomerse soundtracks

17 January, 2020

Boy Pablo 1 1 696x442

Menig indieliefhebber heeft al een aantal nummers van de slacker in zijn of haar playlist staan, maar voor degene die hem nog niet kennen: boy pablo is het geesteskind van de 21-jarige Noorse Nicolas Pablo Muñoz. Met een band bestaande uit jeugdvrienden, spendeerde de singer-songwriter en multi-instrumentalist de zomer van 2019 op de podia van onder andere Coachella, Lollapalooza en Lowlands. Op maandag 9 maart doet hij de Grote Zaal van Paradiso aan.

Letterlijk en figuurlijk slaapkamerpop

Opgroeiend in de Noorse stad Bergen met Chileense ouders, werd Muñoz van jongs af aan al blootgesteld aan muziek. Zo was zijn broer gitarist, drummer, bassist én pianist en lijkt zijn vader ook elk instrument te kunnen bespelen. Uiteindelijk bleek YouTube de grootste inspiratiebron te zijn voor de jonge Pablo. Daar vond hij klassieke popbands uit de 60's zoals The Beatles die hem motiveerden om zelf aan de slag te gaan. En dat deed hij: vanaf zijn tiende begon hij in zijn slaapkamer te experimenteren met programma's als Garageband. Zijn creatieve proces omschrijft de jonge muzikant als knip- en plakwerk. Met vaak een gitaarriff als fundering, bouwt hij elk nummer op door er beetje bij beetje elementen aan toe te voegen. Naar eigen zeggen is single 'Losing You' al helemaal een knutselwerk geweest; zelfs de tekst bestaat uit willekeurige woorden die vakkundig bij elkaar zijn geplakt.

Hqdefault 200117 164326

boy pablo

Losing You

boy pablo staat bekend om zijn vrolijke, melodische en bovenal zomerse indiepop en dat terwijl er weinig zon te bekennen is in dat Scandinavië. Hierdoor koestert hij die paar zonnestraaltjes des te meer: "The place where I grew up, it’s raining 364 days of the year but that one sunny day… it’s like amazing. So, I take inspiration from that. I remember that one sunny day a year, just chilling and hanging out with my friends." Iets waarin wij ons maar al te goed in kunnen vinden. En wij zijn niet de enige: Single 'Everytime' heeft tot op de dag van vandaag meer dan 50 miljoen streams op Spotify en 27 miljoen views op YouTube vergaard.

Hqdefault 200117 164326 1

boy pablo

Everytime

Het lijkt erop dat de toekomst van de Noorse muzikant er net zo zonnig eruit ziet als zijn muziek klinkt. Op maandag 9 maart in de grote zaal van Paradiso staan is in ieder geval een goed begin van iedere zomer.