What's on
News overview

Bec Sandridge, Joe & the Shitboys en HighSchool ook naar Indiestadt

2 August, 2022

High School

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen op zondag 25 september terecht in Paradiso om de mooiste (indie-)acts te ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. De line-up wordt aangevuld met Bec Sandridge, Joe & the Shitboys, HighSchool. Caroline Rose, Coach Party, Dummy, Kiwi Jr., Plastic Mermaids, Tess Parks, Wu-Lu en Wunderhorse werden eerder al bevestigd. Tickets en meer informatie vind je hier.

Wunderhorse niet aanwezig tijdens 10 jaar Indiestad

Helaas heeft Wunderhorse laten weten dat hij niet aanwezig zal zijn tijdens 10 jaar Indiestad. Wel leuk: de artiest gaat mee op tour met Fontaines D.C. in de US. 

Bec Sandridge

''If Shanaia Twain + Daft Punk met at an 80s aerobics class, sweatily hooked up & had a gay baby.'' Zangeres Bec Sandridge staat bekend om haar indrukwekkende stem, prachtige gitaarwerk en compromisloze moed. Met haar muziek verkent ze thema's als angst voor individualisme, identiteit en gender met een kunstzinnige, maar ook ironische aanpak die haar op het lijf is geschreven. 

Bec Sandridge - Stranger

Bec Sandridge

Stranger

HighSchool

Dat Australië een bron is van muzikaal talent weten we ondertussen allang. De afgelopen jaren is het voornamelijk de 'underground' scene die zich op wonderbaarlijke wijze omhoog weet te graven op internationaal niveau. Dit geldt ook voor HighSchool. Het Australische trio maakt sombere post-punk met een indringende en donkere basis voor rinkelende gitaren, gecombineerd met zoevende piano's en synths. De afstandelijke, koude en rauwe zang komt uit een Australische genenpoel die zijn oorsprong vindt in bands als The Apartments en The Go-Betweens en uitmondt in meer hedendaagse acts als RVG, Rolling Blackouts Coastal Fever en The Goon Sax.

HighSchool - Sirens

HighSchool

Sirens

Joe & the Shitboys

De biseksuele veganisten Joe & The Shitboys stoten af met korte en pakkende shitpunkliedjes. De band werd opgericht met de bedoeling om shitty gedrag aan de kaak te stellen op de conservatieve Faeröereilanden, waar de rockscene gevuld is met homofoben en misogynisten: 'maar dat is bijna overal', zegt de band. Hun shows zitten vol energie, met nummers als 'Drugs R'4 Kidz', 'Life Is Great You Suck' en 'If You Believe in Eating Meat, Start With Your Dog', breekt frontman Joe letterlijk de tent af.

Joe & the Shitheads - Manspredator

Joe & the Shitheads

Manspredator

Misschien vind je dit ook leuk