What's on
News overview

Alvast drie tips voor London Calling: Dayglow, Just Mustard en Odd Morris

10 March, 2020

Dayglow website

Het duurt weliswaar nog even maar op 22 en 23 mei kun je weer genieten van een groot aantal rake nieuwe namen tijdens de voorjaarseditie van het London Calling Festival. In de komende weken volgt via Indiestad een flinke hoeveelheid interviews en blogs, nu stellen we alvast de eerste drie spraakmakende bands aan je voor.

JUST MUSTARD

Ze speelden eind vorig jaar al eens in de kelder van Paradiso en stonden in januari op Eurosonic in Groningen en toen zijn we op slag verliefd geworden op dit vijftal uit Dundalk, een stadje in Ierland. Niet in de laatste plaats vanwege de bezwerende zang van Katie Ball, die bij vlagen doet denken aan de onheilspellende klanken van een band als The Cranes. Geen wonder dus dat het eveneens vrij sinistere The Twilight Sad (eerder al op London Calling) het vijftal gevraagd heeft om in april met ze op te treden tijdens hun uitverkochte show in Glasgow. Ā Muzikaal bewandelt Just Mustard een uiterst spannend pad waarbij hypnotiserende downtempo ritmes worden afgewisseld met behoorlijk feedbackende gitaren. In dat geval geldt: hoe vaker je ze hoort hoe sterker de songs in elkaar blijken te steken. In een vluchtige wereld vol bandjes die komen en gaan is dat meer dan ooit een pre te noemen. Zwaar verslavend!Ā  Ā 

Hqdefault 200310 064445

Just Mustard

Seven

DAYGLOW

Sloan Struble van het uit Austin, Texas afkomstige Dayglow schrijft gouden popmelodieƫn waar je spontaan van door de woonkamer of concertzaal gaat huppelen. Prijsnummer Hot Rod bevat uiterst catchy gitaarhooks en een melodielijn die een geslaagde poging doet om de lente te starten, terwijl de golvende synths van Listerine binnen no-time een gelukzalige glimlach op je gezicht toveren. Geloof ons gerust: zet Dayglow op in een club of op een huisfeestje en lang niet iedereen zal het al kennen, maar de meesten beginnen direct mee te knikken. Een klein beetje zoals dat bij de Franse band Phoenix ook vaak het geval is. Daarnaast zijn de videoclips van Dayglow heel ontwapenend, bij vlagen erg grappig en kun je zien dat ze gemaakt zijn door een band met het DIY-hart op de juiste plaats.

Hqdefault 200310 064445 1

Dayglow

Can I Call You Tonight?

ODD MORRIS

Wat zou er momenteel in Dublin in het water zitten? Want de stroom aan Ierse kwaliteitsbands lijkt schier oneindig te zijn. Fontaines DC en The Murder Capital beleefden al een overtuigende doorbraak, maar er lijken nog veel meer bands in opkomst te zijn. En allemaal hebben ze toch een behoorlijk eigen geluid. Het kwartet Odd Morris is bijvoorbeeld vers van de pers en afkomstig uit de Ierse hoofdstad. Je kunt nog maar drie singles van ze beluisteren, maar daaraan horen we direct dat ze garant staan voor spannende gitaarrock die continu op het punt staat om uit te barsten. Zowel dreigend van toon als melodieus qua opbouw. Qua voorprogrammaā€™s zit het ook wel snor. Onlangs speelden ze met The Murder Capital en vlak voor London Calling delen ze het podium met Shame. Wil je, nadat je hun eigen nummers hebt beluisterd, weten waar ze zelf zoal naar luisteren? Vorige week hebben ze net een Spotify-lijstje samengesteld,Ā deze is hier te beluisteren.

Hqdefault 200310 064446

Odd Morris

De nieuwste editie van het London Calling Festival vindt plaats in Paradiso op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei.