What's on
News overview

Altin Gün presenteert nieuw album op 3 mei!

26 April, 2019

Altin Gun web

Het zal niet veel voorkomen dat ik een tekst van een artiestenwebsite citeer. Daar het vaak nogal een bijzondere combinatie van uit de hand gelopen superlatieven en vage metaforen is. Maar op de website van Altin Gün werd ik verrast. Lees maar mee: 

“In the universe, there are things that are known, and things that are unknown, and in between, there are doors,” nineteenth century poet and novelist William Blake once beautifully suggested. To discover new things you sometimes need someone to open a door between the known and the unknown. Altin Gün (‘Golden Day’) is the band holding that door handle. And when the door swings open you smell, feel and hear a mix of sounds you may have heard before separately but never in this brilliant new context that sounds totally new.

- Bron

Hqdefault 190426 123326

Süpürgesi Yoncadan

Accept the preferences cookies to view the video.

En ja hoor, de metafoor-box kan worden afgevinkt. Maar niets op aan te merken, had het zelf niet mooier kunnen verwoorden. De band experimenteert met het samensmelten van traditionele Turkse folkmuziek en een gruizige mix van funk, rock en psychedelica. Het resultaat is een enorm dansbaar geheel. Het klinkt misschien eigenaardig, en dat is het ook. Je moet het met eigen oren horen om het te begrijpen. Vorig jaar verscheen het zeer goed ontvangen debuutalbum ‘On’, waarmee de band zo’n 200 shows over de hele wereld heeft gespeeld. Op 3 mei keert de band terug naar hun thuisbasis Amsterdam om daar het vervolg op hun debuutplaat aan ons te presenteren. Het nieuwe album ‘Gece’, verschijnt over een paar dagen op het label Glitterbeat. Een tipje van de sluier kun je vast horen op de eerste single van het nieuwe album, ‘Süpürgesi Yoncadan’.

Hqdefault 190426 123326 1

Yolcu (tweede single van het nieuwe album)

Accept the preferences cookies to view the video.

Hoewel het nieuwe album bol staat van de elektronische invloeden, funk grooves en explosieve psychedelische texturen, vind de band het belangrijk om te benadrukken dat de essentie van hun muziek toch echt folk blijft. De nummers zijn gebaseerd op lange tradities, een stukje Turkse geschiedenis Met deze muziek wil de band een stem geven aan een grote groep mensen. Op vrijdag 3 mei staan ze bij ons in de grote zaal. Dan ben je al lang en breed weer bijgetrokken van Koningsdag, klaar voor een nieuw avontuur. Scoor dus hier je tickets zolang het nog kan, en zorg dat je erbij bent! 

Door Fleur Reuser en Liselot van Kesteren