News overview

Acht nieuwe bevestigingen voor London Calling Festival

1

De eerste editie van London Calling Festival 2020 krijgt vorm. Voor het programma van vrijdag 22 en zaterdag 23 mei zijn nog eens acht nieuwe bands bevestigd. 

Ondere andere de noiserockgroep CROWS, de Australische rocker Cash Savage en haar zeskoppige gezelschap The Last Drinks, de Colombiaans-Canadese muzikant Lido Pimienta en de punktronica-excentriekelingen van Snapped Ankles komen in mei naar Paradiso. Eerder werd de komst van THUMPER, Bambara en Hockey Dad al aangekondigd. Dagkaarten en passe-partouts zijn nu verkrijgbaar, kijk voor meer informatie op de website van het festival.  

Crows
Gitzwarte noiserock uit London en bovenal een zeer geliefde, intense liveact. Voor het bizarre aantal kilometers die Crows al langs de concertzalen en festivalweides heeft gemaakt, is het bijna raar te noemen dat de band niet eerder op London Calling heeft gespeeld. In 2015 debuteerde het viertal met de single ‘Pray’, maar het duurde nog tot vorig jaar voordat het debuutalbum ‘Silver Tongues’ uitkwam. Te druk met toeren waarschijnlijk. Dat het op plaat ook goed klinkt, beamen media als DIY, NME en Q Magazine door het unaniem vier sterren te geven.

Hqdefault 200131 112038

Crows

Silver Tongues

Cash Savage and the Last Drinks
Maak plaats voor de Australische rocker Cash Savage en haar band The Last Drinks. Niet per se voor de grillige Americana waar het gezelschap zich eerst in specialiseerde, maar met name voor de zelfverzekerde rock-‘n-roll van hun uitstekende vierde album ‘Good Citizens’ (2018). Het is hun meeste upbeat werk tot nu toe, met politieke teksten die haast overlopen van verdriet en woede. Luister maar naar de dwingende gitaarriffs en venijnige lyrics van pub-punktrack ‘Pack Animals’ en je kunt niet snel genoeg van deze band overtuigd zijn.

Hqdefault 200131 112039

Cash Savage and the Last Drinks

Pack Animals

Lido Pimienta
Lido Pimienta is een Colombiaans-Canadese muzikant die met haar teksten zaken als gender, ras en identiteit aan het daglicht brengt. Dat doet ze op een vernieuwende en intrigerende mix van Colombiaanse muziekstijlen en synth- en electropop. In 2016 bracht ze haar onafhankelijk geproduceerde debuutalbum ‘La Papessa’ uit, waarvoor ze de prestigieuze Canadese Polaris-prijs in ontvangst mocht nemen.

Hqdefault 200131 112039 1

Lido Pimienta

No Pude

Kijk voor alle tot nu toe bevestigde bands op de website van London Calling