Onze missie

170605 Snarky Puppy Paradiso LLS 2124

Paradiso opende in 1968 zijn deuren en is in 55 jaar tijd uitgegroeid tot poppodium, nachtclub en cultuurpaleis in één. Al sinds de oprichting biedt Paradiso meer dan alleen popconcerten, verkent het de grenzen van (pop-)cultuur en geeft het ruimte aan bijzondere initiatieven en projecten.

Gevolg is dat er soms in Paradiso een modeshow te zien is, een film wordt vertoond, een klassiek orkest het podium bezet, of dat een wetenschapper een discussie leidt over geloofssystemen of quantuminformatie.

Paradiso is geen commercieel bedrijf; van de kaartverkoopopbrengsten worden vele andere projecten in de stad gefinancierd. Projecten en programma’s voor een nieuw publiek en vaak opgezet samen met jonge makers. Zo is Paradiso medeontwikkelaar van het Paradiso Melkweg Productiehuis, De Grote Prijs van Nederland, Pera en Marmoucha (gericht op respectievelijk hedendaagse Turkse en Marokkaanse cultuur), Kindred Spirits en festivals als Milkshake, Rocket Cinema (film), Summer Dance Forever (Internationaal Hiphop Dans Festival) en Sonic Acts. Op deze manier biedt Paradiso jong talent een podium en draagt bij aan talentontwikkeling.

Paradiso was initiator en bruggenbouwer van verschillende joint-ventures, waaronder ZO! cultuur Zuidoost en de Samenwerkende Leidseplein Theaters, met als resultaat programma’s als het Gospelfestival in Zuidoost en het literatuurfestival Weerwoord op en rond het Leidseplein .

Met de diversiteit in muziekstijlen en de niet-muziekgerelateerde programmering trekt Paradiso een grote variëteit in publiek: van jong tot oud en van punker tot levensliedaanbidder; een doorsnee van de Nederlandse samenleving.

ANBI

Paradiso doet er veel aan om meer te zijn dan alleen een podium. Gelukkig staan we hierin niet alleen. De Stichting Paradiso Amsterdam en de Stichting Paradiso Research & Development zijn namelijk door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is goed nieuws voor iedereen die ons een financiële bijdrage wil leveren.