Paradiso en de Tolhuistuin

www.tolhuistuin.nl

Op zoek naar een middenzaal (van rond vier- vijfhonderd bezoekers) kwam Paradiso uit bij de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Als aandeelhouder in de Tolhuistuin Horeca VOF en als mede-programmeur werd Paradiso een belangrijke partner voor de Tolhuistuin. Cultuur aan het IJ is de aanjager van de Tolhuistuin als geheel en gaat straks samen met Paradiso, VOF de Tolhuistuin en alle andere partners programmeren in het hoofdgebouw.

De Tolhuistuin opent in de loop van 2014, na de herinrichting van de gebouwen op het terrein. Het geheel verbouwde paviljoen aan het IJ bestaat straks uit een grote zaal (550 bezoekers), twee kleinere zalen (250 bezoekers), twee expositieruimtes, café-restaurant Staal met ruim 200 zitplaatsen, twee dansstudio’s, een infobalie voor bezoekers van Noord, kantoren, werkruimtes en een terras aan het water. Aan het paviljoen grenst het park met de historische bomen, waar omheen vier kleinere gebouwen liggen met de kantoren en werkruimtes voor kunstenaars, architecten en designers.

De Tolhuistuin is een culturele vrijplaats voor alle vormen van kunst, geworteld in de gemeenschappen van Noord, open voor heel Amsterdam. De programmering is divers: artistieke disciplines, publieksgroepen en deelnemende kunstenaars lopen dwars door elkaar.


Grotere kaart weergeven