Programma
Gallowstreet

Gallowstreet presenteert HONK!

Gallowstreet presenteert HONK!

vrijdag 16 februari 2018

vrijdag 16 februari 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:15

Gratis entree met Ticket to the Tropics-pas 2018

De Amsterdamse band Gallowstreet brengt voor HONK! een onmogelijke hoeveelheid blazers en percussionisten samen in Paradiso. Na inmiddels 5 jaar succesvol allerlei festivals plat te blazen in binnen- en buitenland is het tijd voor het veelkoppige gezelschap om hun voorkeur voor brassmuziek samen te brengen in een eclectische programmering, waarin de liefde voor het blaas- en trommelinstrument centraal staat. Gitaarliefhebbers mogen thuis blijven.

HONK!: een Amsterdamse Blazersmanifestatie is de Nederlandse variant op de blazersfestivals die al op verschillende plekken in de wereld plaatsvinden, met als geboortegrond Boston. Blazers en trommelaars van diverse activistische straatbands komen samen om brassmuziek te vieren. In de variant van Gallowstreet ligt de nadruk op de innovatie binnen het genre, wie zijn de vernieuwers die de line-ups van gloeiend koper een nieuw elan geven? Als gastheren zullen ze in Paradiso verschillende acts uit binnen- en buitenland een plek geven en het Amsterdamse poppodium voor een nacht te vullen met klanken van koper, riet, snaar en vel.

Brassroots
Een van de meest gevierde brassbands uit het Verenigd Koninkrijk met een reputatie van Glastonbury tot Nieuw Zeeland hertaalde met hun cover van Inner City's "Good Life" de sound van dance naar brassmuziek. Brassroots staat aan de basis van de nu bloeiende brassband scene in Londen met hun eigen serie van Brass Band Bashes. Bombastisch en bol van de energie, Brassroots brengt het vuur!

Batunga & the Subprimes
De meest dansbare Afrofunk fanfare van Frankrijk komt na tours in Oekraïne, België en Duitsland voor het eerst naar Nederland.  Verwacht een aanstekelijke mix van afrobeat, funk klassiekers en de swing van New Orleans. De band is een vaste waarde binnen de brass-scene in Parijs, die hun sporen hebben verdiend door elke keer onverminderd hard de voeten van de vloer te blazen.

Dalduro
Een van de beste brassbands in de Antilliaanse traditie komt uit Rotterdam en zal in de bovenzaal Honk! aftrappen. Verwacht veel trommels en tropische temperaturen. 

Valvetronic Brass Band
De jongste brassband van Amsterdam staat in de startblokken en maakt haar debuut tijdens Honk! 


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Gallowstreet

Ticket to the Tropics-pas 2018

Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Gallowstreet – Live at Pohoda 2017

Gallowstreet Live at Pohoda 2017

Brassroots - Hard Times

Brassroots - Hard Times

A night with Batunga

A night with Batunga

Dalduro Brassband promo

Dalduro Brassband promo

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma